maandag 1 mei 2017

Faroud Kir - Begir Memeti

Begir als Faroud in Familie
Faroud Kir


Faroud stond hoog in de ladder bij de Anti-Terreur-Cel België (ATC). Toeval of niet, maar de betekenis van zijn naam is: “de waarheid”. Faroud weet ondertussen dat de waarheid vele kanten heeft.
Zijn ouders zijn van Albanese afkomst, maar hij is hier geboren. Faroud kent de Islam en spreekt Albanees, maar ook Vlaams zonder enige tongval. Faroud is geïntegreerd, maar kent én begrijpt als geen ander de betekenis en waarden van de Islamitische cultuur, die hij door dik en dun zal verdedigen.
Faroud heeft zelf al enkele succesvolle, kleine undercoveroperaties gedaan en staat nu mee aan het hoofd van de cel die terroristen opspoort en probeert op te pakken. Wanneer hij in contact komt met Bart Van Den Bossche, klikt het tussen die twee. Het worden fijne collega’s, maar ook niet meer dan dat. Tot Maarten Van Den Bossche en z’n vriendin Roos gegijzeld worden in Pakistan door moslimterroristen. Vanaf dan moet Faroud nauwer samenwerken met Bart en later ook met Maarten om de terroristen te klissen en Roos te bevrijden. Helaas loopt het anders en overleeft Roos het niet. 
In z’n eigen liefdesleven bewoog er de laatste tijd wat: via Maarten en Bart leert Faroud Leen Van Den Bossche kennen, voor wie zijn hart sneller begon te slaan. Na een relatie van een langere periode, zette hij de relatie stop omwille van de abortus die Leen liet uitvoeren.


Begir Memeti
Begir Memeti (31 december 1972) is een Vlaams/Italiaans/Albanese acteur.
Begir Memeti is van Italiaanse en Albanese afkomst. Zijn vader was Albanees en kwam in de jaren zestig naar België als vluchteling. Zijn moeder was Italiaanse en kwam naar België om te huwen met de vader van Memeti. Begir Memeti heeft zelf enkel de Italiaanse nationaliteit en niet de Belgische, hoewel hij hier is geboren en opgegroeid. Zijn voornaam was eigenlijk Beçir, in het Albanees geschreven, maar door een fout van de burgerlijke stand werd het "Begir".
Na zijn middelbare school verbleef hij anderhalf jaar in Sierra Leone en werkte er in de diamanthandel. Net voor het uitbarsten van de burgeroorlog keerde hij terug naar België.
Memeti volgde geen acteursopleiding. Via een persoonlijke kennis kreeg hij in 2008 een opdracht voor de film Dirty Mind. De scène waarin hij meespeelde werd echter weggeknipt uit de definitieve versie van de film.
Hij deed in 2009 audities voor een kleine rol in Dossier K. toen daar acteurs van Albanese afkomst gezocht werden. Het werd zijn eerste uitgezonden rol. In 2010 volgde de rol als verpleger Rachid in zijn tweede langspeelfilm Adem. Ook in Wolven en een kortfilm (Perfect drugs) speelde Memeti mee.
Naast de kleine rollen is Memeti voor het grootste deel van de tijd in dienst bij GMAC (bank van GM) geweest. Nu is hij actief als accountmanager bij Carflowmanager, een IT-firma voor autohandelaars.
In 2012 had hij een hoofdrol als Volkan Serter, de jonge commissaris van de Antwerpse politie in de VTM-televisieserie Deadline 14/10.
Vanaf 2014 is hij in "Familie" te zien als Faroud Kir, iemand van de geheime dienst tijdens de gijzeling van Maarten en Roos.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten