donderdag 29 december 2011

20 jaar 'Familie' : feestaflevering en en special 'Voor de Show'

Vrijdag 30 december is de dagelijkse serie 'Familie' exact 20 jaar te zien bij vtm, een mijlpaal in de tv-geschiedenis van ons land. 20 jaar 'Familie' is goed voor 4.755 afleveringen en 142.650 minuten televisie, maar vertaalt zich ook in 427.950 takes, 12.108 callsheets, 213.975 pagina's scenario, 104.610 scènes, 15.214 kledingensembles,... 45 buitenlandse reizen en 23 trouwfeesten.
Vrijdag 30 december viert vtm de 20ste verjaardag van 'Familie' op het scherm met om 18.25 uur een special van 'Voor de Show' en om 19.45 uur een dubbele feestaflevering, met een guest appearance van Brahim en Milk Inc...
Special van 'Voor de Show'
Mediamagazine 'Voor de Show' staat op 30 december helemaal in het teken van de 20ste verjaardag van 'Familie'. Presentator Bram Van Deputte ontvangt in de studio Jef Desmedt, Jacky Lafon en Martine Jonckheere voor een hartelijke babbel over het reilen en zeilen op de set al die jaren en over hun alter ego's Jan, Rita en Marie-Rose. Ook cijferman Paul D'Hoore komt langs en giet 20 jaar 'Familie' in cijfers. Daarnaast diept Bram ludieke en verrassende 'Familie'-fragmenten op, zoals de kusscène van Katja Retsin en Jef Desmedt...
De gesprekken in de studio worden doorspekt met leuke reportages.Zo blikken Mike Verdrengh, geestelijke vader Herman Verbaet en acteur Karel Deruwe terug op de beginjaren van 'Familie'. In een tweede reportage trekt reporter Sean Dhondt naar de set om er de 'Familie'-cast te trakteren op verjaardagstaart. 'Voor de Show' gaat ook langs bij de collega's van 'Thuis' en zij hebben speciale felicitaties voor het 'Familie'-team.
Geen verjaardag zonder muziek. In de studio zingt Jacky Lafon -net zoals 20 jaar geleden- de originele titelsong van de reeks, helemaal a cappella en dit samen met haar jonge collega's Guillaume Devos (Pierrot in 'Familie') en Bram Van Outryve (Axel in 'Familie'). Als uitsmijter plukken ouderdomsdekens Annie Geeraerts en Ray Verhaeghe ofte Anna en Albert hun favoriet fragment uit het goed gevulde 'Familie'-archief.
Dubbele verjaardagsaflevering
Een feestelijke sfeer, muziek van Brahim en Milk Inc., honderdvijftig figuranten die de hoofdcast omringen tijdens de massascènes, meeslepende ontwikkelingen, emotie en actie : dat zijn de ingrediënten van de dubbele verjaardagsaflevering van 'Familie'.
Het verhaal bouwt verder op de ontwikkelingen van de afgelopen weken met als rode draad het nieuwe hoofdstuk dat de familie Van den Bossche aansnijdt met de voorstelling van hun holding – met de pijlers Technics, Transport, Fashion en Horeca- aan pers, zakelijke relaties en tal van andere genodigden.
Er is aan alles gedacht om er een memorabel event van te maken. De gasten worden getrakteerd op een modeshow met de nieuwste creaties van ontwerper Axel, het nieuwe logo van de Van den Bossche groep wordt voorgesteld, Brahim en Milk Inc. treden op en Maarten zorgt voor extra feestelijke hapjes en champagne in het nieuwe restaurant KomEet. Kortom, het belooft een feest te worden waar er over twintig jaar nog wordt over gesproken.
De enige die voor de valse noot kan zorgen, is de vrouw die Peter Van den Bossche sinds een tijdje stalkt en probeert af te persen. Hij mag er niet aan denken dat ze infiltreert op het feest en de gasten lastig valt met haar beschuldiging dat hij haar dochter zwanger heeft gemaakt en nooit naar het kind heeft omgezien...
'Voor de Show'-special, vrijdag 30 december om 18.25 uur en dubbele feestaflevering 'Familie', vrijdag 30 december om 19.45 uur op vtm.
 Bron: tvvisie.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten