vrijdag 19 december 2014

Dan toch een trouw in ‘Familie’


Dan toch een trouw in ‘Familie’


Mieke (Caroline Maes) en Niko (Jo Hens) stappen vanavond in het huwelijksbootje in Familie.
Foto: *

 In de aflevering van gisteravond lag de toekomstige bruid nog hysterisch te wezen in bed, maar vanavond is het zover: Mieke en Niko geven elkaar het ja-woord in Familie.



‘Wílt gij wel met mij trouwen?’ Het was een licht hysterische Mieke – gespeeld door Caroline Maes – die haar verloofde Niko – een rol van Jo Hens – in bed confronteerde. Voor wie niet dagelijks naar de VTM-soap Familie kijkt: Mieke en Niko staan op trouwen, maar er zit een flink haar in de boter. Niko is er niet met zijn gedachten bij en lijkt niet echt wakker te liggen van ‘de schoonste dag van zijn leven’. Daar is een reden voor: Niko is er niet in geslaagd een verblijfsvergunning te bemachtigen voor zijn goede vriend ­Bodé, een arbeider van Afrikaanse origine die zijn vader verloor toen die tijdens zwartwerk van een stelling viel. Niko krijgt het hele gedoe met Bodé, die intussen is moeten terugkeren, niet uit zijn hoofd.
Maar u weet hoe dat gaat in soaps: na regen komt heel snel zonneschijn. Vanavond geven Mieke en Niko het driekwart miljoen kijkers van Familie waar ze al een tijd op zitten te wachten: een trouwpartij. Niko heeft alles uit de kast gehaald om zijn toekomstige te verrassen. Alles draait rond het thema ‘klavertje vier’: Niko heeft vier getuigen ingeschakeld, er wordt op vier plaatsen gefeest, er zijn vier vervoermiddelen en vier outfits om in te trouwen.
Voor actrice Caroline Maes waren het fijne opnames. ‘Zo’n opnamedag blijft heel bijzonder om te doen, ook al stapt Mieke niet voor de eerste keer in het huwelijksbootje. Van de ene jurk in de andere mogen stappen, feesten, dansen, lachen: het zijn mooie en fijne momenten om te mogen spelen. En ik mocht door het klavertje vier-thema vier verschillende outfits aantrekken.’
Uiteraard zal het u niet verbazen dat er toch donkere wolken boven de trouwdag gaan hangen. Het wrange overlijden van de vader van Bodé hangt nog in de lucht, net als de miserie van Guido (Jordi Rottier) die van vluchtmisdrijf wordt beschuldigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten