vrijdag 15 juli 2011

Caroline - Kadèr Gürbüz

Caroline


Caroline is een vlotte, goed presenterende vrouw van midden de veertig. Goedlachs en vriendelijk. Maar… ze staat op haar strepen. Ze laat zich absoluut niet opzij duwen en verdedigt haar terrein. Ze dult geen ondermaatse prestaties, wil dat afspraken nagekomen worden en als je wil tegenspreken, moet je weten waar je het over hebt of de weerbots zal pijn doen. Zo heeft ze ook haar zoon opgevoed: met liefde, maar streng.
Caroline heeft sinds een eeuwigheid een relatie met haar baas, Gilbert. Ze weet wel dat ze dit alleen maar heeft kunnen bereiken door haar relatie met  Gilbert, maar dat doet niet af van haar waarde. Zij heeft nooit last gehad van haar status als minnares. Ze is als jonge vrouw, met een klein kind, bij haar man weggegaan bij haar echtgenoot omdat ze een relatie had met Gilbert, toen al haar baas. Hij heeft haar “geïnstalleerd” en ze is heel haar leven goed verzorgd geweest. Zowel financieel als emotioneel. Zij is meegegroeid met het bedrijf van Gilbert en is nu eigenlijk de tweede in rang.




Kadèr Gürbüz (Gent, 29 juli 1969) is een Vlaams actrice en presentatrice van Turkse afkomst.

Ze studeerde aan het conservatorium in Gent. Daarna begon ze bij VT4 als omroepster. Haar bekendste rol is die van dokter Mihriban Ateş in Flikken.

Bij de jeugd is ze vooral bekend als Birgit Baukens uit W817.

Ze speelde gastrollen in De Kotmadam (Maya), Spoed (moeder), Aspe (Diana Heydens), Witse (Julie Deboeck), En daarmee basta! (Heidi), F.C. De Kampioenen (dokter Helga Botermans) en Mega Mindy (Rebecca De Rien De Rien).

Ook was ze te zien in Het Swingpaleis en Thuis, als advocate Karin Baert. Deze rol vertolkte ze in 2000, 2002, 2004, 2005 en sinds november 2009 kruipt ze terug in de niet-vaste rol van Karin Baert.

Bij Life!tv presenteert Gürbüz Life!tv Gezondheid en Life!tv Vakantie.

Naast haar televisiewerk staat zij ook op de planken. In het theater speelde ze onder meer in de KNS, bij Arca en voor het Ballet van Vlaanderen. In 2010 speelt ze een rol in het Hippoliet, een theaterstuk van het gelegenheidsgezelschap 'Het ongerijmde'.

Van juni 2011 tot augustus 2012 vertolkte ze als Caroline De Meester een vaste rol in de soap Familie. In het najaar 2012 is ze te zien als Martine Storck in De Vijfhoek.

Bron

Caroline speelt inmiddels al niet meer mee in Familie.

Caroline
Laatst bewerkt op 16 februari 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten