maandag 11 juli 2011

Pierrot Van den Bossche - Guillaume Devos

Pierrot Van den Bossche is sociaal en altijd bereid een handje toe te steken. Hij heeft een introverte persoonlijkheid, en is niet altijd even zelfzeker. Tenzij hij geconfronteerd wordt met sociaal onrecht. In dat geval staat hij als eerste op de barricade.
Pierrot Van den Bossche is de zoon van Rita. Zijn echte vader heeft hij nooit gekend, zijn stiefvader Rob ziet hij als zijn echte vader. Hij had een relatie met Evy, maar dat liep spaak nadat hij vreemd ging met Malika, de zangeres van zijn groep.
Hij verdween in april 2012, maar komt terug in maart 2014. 
bron: vtm.be/familie

Guillaume Devos (Ronse, 9 februari 1982) is een Vlaams acteur.

Opleiding

Devos studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Tijdens zijn periode aan het conservatorium speelde hij mee in verschillende theaterstukken waaronder "De ziekte die jeugd heet" en "Slechte invloed".

Carrière

Na zijn opleiding speelde hij mee in Dracula, de musical en in het toneelstuk Amadeus. Ook had hij een gastrol in Spring als Ben het ex-vriendje van Jo (gespeeld door Timo Descamps), De Kotmadam en Mega Mindy. Momenteel is hij te zien in Familie als Pierrot Van den Bossche. Hij is ook te zien in de kortfilm "La Vie en Jaune" (2007) samen met tegenspeelster Leah Thys, die tevens zijn docente was in het conservatorium.
Sinds de zomer van 2007 treedt hij ook op met de tv-band, een collectief van bekende en minder bekende acteurs/actrices. Ze brengen covers van verschillende artiesten. Soms solo, maar soms ook in groep.
bron: wikipedia.org
Pierrot Van den Bossche
Bewerkt op 13 maart 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten