zaterdag 2 juli 2011

Leen Van den Bossche - Ruth Bastiaensen


Leen Van den Bossche studeert geneeskunde in Leuven en zit samen met Evy en Pierrot op kot. Leen is een begripvolle en sociaal bewogen jonge vrouw. Haar leven staat in het teken van haar studies. Dat is meteen ook de reden waarom ze geen vaste relatie wil. Dit betekent echter niet dat Leen een one night stand uit de weg gaat als de kans zich voordoet. Maar zich binden: neen. Toch had Leen een serieuze relatie met Paul, haar toenmalige stagebegeleider. Aan de relatie tussen Leen en Paul kwam echter abrupt een einde toen bleek dat Paul ook met haar halfzus Mieke aanpapte. Tussen de zusjes is alles gelukkig goed gekomen, maar Leen en Paul zijn voorgoed voorbij. Na een mislukte relatie met het diensthoofd Victor, heeft Leen besloten om een tijdje in het buitenland te gaan studeren.
Leen is de dochter van Jan Van den Bossche en zijn tweede echtgenote Nele. Leen heeft echter geen contact meer met haar moeder.

Leen is sinds 19 april 2013 terug in Familie, maar wordt nu gespeeld door Cathérine Kools.

bron: vtm.be/familie

Ruth Bastiaensen is een Vlaams actrice, vooral bekend van haar rol van Leen Van Den Bossche in de Vlaamse soapserie Familie, haar eerste grote televisierol. Ze nam deze rol van september 2006 tot mei 2010 voor haar rekening.

Ze volgt op dit moment een opleiding theaterregie in Amsterdam. In Dag Allemaal van dinsdag 8 december 2009 ging ze voor het eerst in op geruchten dat ze afscheid zal nemen van haar rol van Leen Van Den Bossche in Familie omdat ze het niet meer kan combineren met haar studies voor theaterregie. Ze bevestigde dat ze niet meer elke dag naar de set van Familie kan gaan, maar aangezien dat ze een deeltijdsopleiding volgt, probeert ze het nog te combineren. Ze wil graag nog heel lang in Familie meespelen, en hoopt dat het acteren en studeren combineerbaar blijft. Ze benadrukt dat er nog geen definitieve beslissing is genomen over haar toekomst. Op 8 juni 2010 raakte bekend dat ze definitief uit de serie zal verdwijnen.
bron: wikipedia.org

Laatst bewerkt op 21 april 2013. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten