zondag 3 juli 2011

Niko Schuurmans - Jo Hens

Jo als Niko in Familie

Niko Schuurmans


Niko is geëvolueerd van lastig crapuul tot sympathieke hardwerkende man, waar iedereen bevriend mee wil zijn.

Niko maakte de straten onveilig, viel oude mensen lastig, en had geen werk. Pierrot maakte als straathoekwerker kennis met Niko en zijn bende. Hij bouwt een bandje op rond Niko en vangt hem op in zijn kot. Daar woonde hij samen met Evy, Leen en Pierrot.

Na het opdoeken van het muziekgroepje zoekt Niko een nieuwe bezigheid. Hij grijpt zijn kans als hij in de Jan en Alleman mag werken. Hij maakt zich al gauw heel sympathiek bij de klanten, en meestal klikt het goed met Jan. Autoriteit en gezag kan Niko niet verdragen. Hij ziet het werk zelf wel liggen. 

In het café leert hij Mieke kennen. Eerst vecht ze tegen haar gevoelens voor Niko, en hij dringt zich niet op. Wat begint als een passionele flirt, eindigt in verliefdheid en een huwelijksaanzoek. 

Na een ongeval en maandenlange coma, eindigde hun huwelijk eind 2016. Echter ziet het er op heden naar uit dat ze opnieuw een koppel zullen vormen.

Jo Hens
Jo Hens (Antwerpen, 29 augustus 1988) is een Belgisch acteur, zanger en presentator. Sinds 2009 is hij te zien als Niko Schuurmans in de Vlaamse soapserie Familie. Jo Hens maakt ook deel uit van de party/coverband Level Six, eerst samen met Laura Tesoro nu met Katerine Avgoustakis.

Van 5 juli 2010 tot begin 2012 presenteerde hij Hitzone op muziekzender TMF.

Laatst gewijzigd op 1 mei 2017.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten